Året 2014

2014 var et spennende og rikt år for BKM Måløy. Vi har fått arrangere ulike arrangementer, og vi har også fått delta på flere stevner og arrangementer på Oslofjord Convention Center.


Januar: I januar tok hele BKM Måløy en helgetur til Molde. Der var det lagt opp til sportsaktiviteter, oppbyggelse og en trivelig fest lørdagskvelden.


Februar: I februar var tiden kommet for noe som alle u18-ungdommene hadde gledet seg til og jobbet for lenge: u18-turen til Paris! I løpet av denne langhelgen fikk de ni ungdommene som var med på turen oppleve mye av det Paris har å tilby, som Eiffel-tårnet, slottet i Versailles, fotballkamper, shopping og restauranter.


Mars og april: Allerede i mars begynte forberedelsene til 100-årsjubileet som ble arrangert i slutten av mai. Det ble produsert filmer og dannet kor, og både unge og eldre holdt stort tempo gjennom mars, april og mai for å kunne komme i mål.


Mai: For BKM Måløy var mai en festmåned! Andre helgen i mai var det duket for det årlige brødresamværet, der ca. 200 ungdommer fra både Øst- og Vestlandet samlet seg i Måløy for noen innholdsrike dager med blant annet sportsaktiviteter, fjellturer, og oppbyggelse. 17. mai var det selvfølgelig stor fest i Rimstaddalen, og vi feiret nasjonaldagen med et høylytt tog, korsang, aktiviteter for barna, og ikke minst rømmegrøt og et bugnende kakebord!

 

 

100-års jubileet
Helgen 23.-25. mai var det klart for 100års-jubileet som vi hadde brukt nesten ett år på å planlegge. Denne helgen var det samlet 500 venner fra hele Norge og store deler av Europa, for å markere at det er 100 år siden marineoffiser Johan Oscar Smith gikk i land i Måløy. Dette var den ringe begynnelse til menigheten i Måløy.

Festen startet allerede fredag formiddag. Det var forberedt ulike opplegg som de tilreisende kunne melde seg på for å få oppleve vestlandsk kultur og natur, som for eksempel en guida busstur til blant annet Kannesteinen og Kråkenes fyr, og en båttur til Rugsund. Fredagen ble avsluttet med en oppbyggelig og underholdende fest i Rimstaddalen, der bordene bugnet over av havets delikatesser med tilbehør.

Klokken 17 lørdag ettermiddag begynte en minnerik live-sendt fest i Operaen på Nordfjordeid. Tema på festen var blant annet Johan O. Smiths og BKM Måløys tidlige historie, fortalt gjennom både filmer, taler og kor. Det som spesielt kom fram på denne festen var hvordan en liten flokk på det værharde Vestlandet, langt fra andre menigheter, holdt seg til evangeliet og ble bevart gjennom ulike tider og perioder over 100 år. Til tross for frafall, mistro fra omgivelsene og store fraflyttinger er vi i dag en menighet med cirka 100 medlemmer, et høyt aktivitetsnivå, og med stor takknemlighet til Menigheten og evangeliet. Vi er ekstra glade for at Kåre Smith og andre brødre, samt Brunstad TV var til stede denne helgen.


Juni: I juni var det duket for en stor etterfest for alle vennene i Måløy, der vi feiret at 100-årsjubileet gikk over all forventning. I tillegg var det stor fest på sankthansaften, der det var spesielt fokus på at barna skulle få en innholdsrik og spennende opplevelse, med mange boder og fellesleker. I tillegg feiret vi denne måneden 70 årsfest for Ruth Gangsøy, med storstilt besøk fra både Øst- og Vestlandet.


Juli og august: Juli og august var i stor grad preget av sommerferien og stevnene på Brunstad, men i slutten av august var det planlagt en spennende oppstart av et nytt aktivitetsfullt år for ungdommene. Denne lørdagen var satt av til elverafting i Jølstraelva, noe som gav adrenalinkick til både unge og eldre ungdommer. Dagen ble avsluttet med en oppbyggelig ungdomsfest i Rimstaddalen.

 

 

September og oktober: September og oktober var rolige måneder for BKM Måløy, men ett høydepunkt var en helg i slutten av september. Denne helgen kom nemlig hele u18-flokken fra Horten på besøk, og det var tilrettelagt for en opplevelsesrik og oppbyggelig helg der vi fikk anledning til å bli bedre kjent med våre venner fra Østlandet.


November og desember: Årets to siste måneder var preget av julens festligheter, og dette året ble avsluttet med et skikkelig festpreget julebord med alt som hører til av mat, underholdning og oppbyggelse. I tillegg ble det arrangert en koselig julefest for hele BKM Måløy lillejuleaften.